aktualizováno: 03.04.2024 16:24:05 

Sdružení pro Krompach z.s.

Krompašské slavnosti 2023

Krompašské slavnosti 2023

Vyjádření starostky obce Věry Polanecké ke slavnostem:

Jak jsem, již zmínila v úvodu, Krompašské slavnosti jsou za námi a můžeme na ně zavzpomínat prostřednictvím krásných fotografií, pomocí vzpomínek a zážitků. Já si na ně zavzpomínám i v následujícím článku, protože jsem dostala tu možnost se k nim vyjádřit nejen z pohledu starostky, ale také z pohledu mámy malého dítěte a taktéž se mi už sešly nějaké podněty od vás.

Ještě jednou si tímto dovolím poděkovat pořadatelům, protože letošní slavnosti mohu shrnout slovem „bohaté“. Za každým stánkem, vystoupením, nápadem pro děti jsou hodiny a hodiny času, který byl věnován z jejich fondu pro nás a naše pobavení.

Ráno jsem přemýšlela organizačně, jak s dcerkou celý den, jak dlouho ji to bude bavit a po páté hodině odpolední se mi ji podařilo přesvědčit, že je opravdu konec. Program byl nabitý od rána, kdy byl věnován zejména našim nejmenším. Děti shlédly vystoupení kouzelníka a pak spěchaly plnit zábavné úkoly a zasloužit si odměnu. Ani to jim nestačilo, a tak využívaly možnosti kreslení či vyrábění u samotných stánkařů, kteří pro ně měli připravené tematické úkoly. Velký úspěch mělo i chození po laně u dobového stánku, tradiční kosmická loď u hasičské zbrojnice a krásná pohádka, na kterou ale bohužel dorazilo dětí jen pár. Některé již byly z dopoledního programu unavené a některé si s rodiči nechtěly nechat ujít předání hasičského auta. I po pohádce bylo co dělat, znovu vystupoval kouzelník, další tradiční stánky, další možnosti.

Zavítalo k nám mnoho významných hostů, například představitelů okolních obcí, českých i německých. Po zahájení a slavnostním uvítání a projevech s nadšením shlédli tradiční císařský průvod a vystoupení talentovaných mažoretek. Někteří čekali na slavností předání hasičského vozidla a jeho požehnání panem farářem Repkou, které se vydařilo a účast zde byla veliká. Nesmím zapomenout na hudbu, přehlídku šperků a občerstvení. To bylo občas hodnoceno jako drahé, ale je třeba se zamyslet nad tím, kolik dnes stojí třeba „obyčejný“ párek v rohlíku.

Pokud mohu shrnout za sebe, pro mne byly letošní slavnosti moc povedené. Setkala jsem se se spoustou z vás, poznala jsem nové tváře, přivítala na Krompachu významné hosty a užila si krásný den s rodinou. Večer jsem přemýšlela, že jsem ani nestihla vše, co jsem chtěla, jak nabité slavnosti byly. Pokud je něco, co se líbilo či nelíbilo vám, sdělte vaše podněty pořadatelům, určitě budou rádi i za váš pohled. Použít můžete samozřejmě i můj e-mail a já jim vaše zprávy ráda předám.

Laťka je nastavena vysoko a už teď se těším, co nám pořadatelé přichystají pro příští rok :-).

Věra Polanecká

 

Fotogalerie ze slavností

https://photos.app.goo.gl/fNiz5hZrLBu5ajtf9